(oud) Ultrabook

Een ultrabook kopen? Ultrabooks zijn ongelooflijk dunne en lichte laptops met een mooi design. Het zijn de ideale laptops om overal te werken: krachtig, compact én met een lange batterijduur. Sommige ultrabooks hebben een touchscreen zodat je heel snel navigeert met behulp van je vingers. Bekijk ons assortiment ultrabooks hieronder en verfijn je keuze via de handige filters aan de linkerkant. Online bestellen doe je in slechts enkele stappen. Of vraag om advies en koop jouw ideale ultrabook bij jouw vakman in de buurt.

Lees meer Lees minder
Er werden geen producten gevonden

Een ultrabook kopen? Dat zijn dunne en lichte laptops. Ze zijn compacter dan multimedia laptops en daardoor makkelijk mee te nemen. Dankzij de lange batterijduur hoef je de ganse dag niet op te laden. En de krachtige prestaties zorgen ervoor dat jij al je taken op een snelle en comfortabele manier kan afwerken.

Deze laptops lijken qua design en prestaties sterk op 2 in 1 laptops, maar je kan ultrabooks niet op andere manieren gebruiken. Sommige ultrabooks hebben wel een touchscreen. Dankzij de SSD harde schijf starten ze supersnel op.

En tot slot, ze zien er ook goed uit. Ultrabooks lijken sterk op Apple laptops en hebben een stijlvol en tijdloos design.

Een ultrabook laptop is ideaal voor:

  • Wie veel onderweg is voor zijn of haar werk.
  • Studenten die tijdens de lessen notities willen nemen op hun laptop.
  • Wie op zoek is naar een laptop die minder plaats inneemt, maar toch krachtig genoeg is.
  • Mensen die een laptop willen met een mooi design (bv. zoals de Apple MacBook)

Hieronder de vragen die jij jezelf kan stellen voor je langsgaat bij jouw winkel in de buurt om jouw ideale ultrabook te vinden. Onze specialisten zijn er altijd voor raad en advies en maken je nieuwe ultrabook gebruiksklaar.

Heb je nadien nog vragen, die worden ook nadien altijd met het juiste advies beantwoord. Of is er iets stuk? Ook na de fabrieksgarantie herstelt jouw vakman het toestel.

Hoe kies jij je nieuwe ultrabook?

Op zoek naar de perfecte ultrabook voor jou? Let dan vooral op onderstaande zaken:

  • Design
  • Autonomie
  • Touchscreen
  • Gewicht

Design: dunner dan ooit

Ultrabooks vallen op door hun design. Ze zijn een stuk dunner en lichter dan normale laptops en bestaan in verschillende kleuren zoals goud, roze of donkerblauw.

Het scherm van ultrabooks is kleiner. 13 en 14” laptops zijn het meest frequent. Om ten volle te genieten van het scherm is er amper ruimte tussen het beeldscherm en de rand van je laptop. Geen afleiding om bv. films te kijken.

Sommige ultrabooks hebben speciale snufjes, zoals de Huawei MateBook X Pro. Hier zit de webcam verstopt in het toetsenbord. Goed voor je privacy, maar ook een voordeel voor het design van je laptop. Alle storende elementen zijn verdwenen.

Ook het geluid is belangrijk bij ultrabooks. Zo werkt HP hiervoor samen met Bang & Olufsen. Je kent B&O van de headphones en Bluetooth speakers.

Lange batterijduur: ideaal voor onderweg

Ultrabooks zijn de ideale mobiele laptops. Ze zijn dun en licht en passen daardoor in je grote handtas of rugzak. Dankzij de krachtige batterij werk je langer zonder opladen. Er zijn al ultrabooks met een autonomie van 15 uur!

Touchscreen om snel aantekeningen te maken

Sommige ultrabooks hebben een touchscreen. Handig wanneer je snel een idee wil schetsen of een notitie wil noteren. Of navigeer snel tussen je programma’s en documenten. Ook swipen, slepen en scrollen gaat vlotter op een touchscreen.

Gewicht: licht, lichter, lichtst

Laptops worden alsmaar lichter. Bij de ultrabooks is dat ongeveer 1,5 kg. Al zijn er ook modellen die nog minder wegen. Hierdoor zijn deze laptops makkelijk mee te nemen. Gedaan met sleuren met een zware en logge laptop. Kies een dunne en lichte ultrabook!

Waarop kan je verder nog letten?

Het design, het gewicht, de autonomie en een touchscreen zijn de belangrijkste criteria om voor een ultrabook te kiezen. Maar er zijn natuurlijk nog meer zaken en functies waarop je kan letten bij het kiezen van een laptop. Zoals deze 12 tips om een laptop te kiezen.

Let op de grafische kaart. Zeker wanneer je je ultrabook gebruikt om foto’s en video’s te bewerken of om te gamen. Kies een laptop met aparte grafische kaart voor de beste graphics. Bij de meeste modellen is de videokaart geïntegreerd met de processor.

Ultrabooks hebben altijd een krachtige en snelle Intel processor. i5 en i7 processoren zijn het meest courant, maar er bestaat ondertussen een nóg krachtigere variant: i9. Deze Intel processoren zijn heel zuinig, waardoor je laptop meteen ook een langere batterijduur heeft.

De opslagcapaciteit van een laptop is het aantal gigabytes die beschikbaar zijn om documenten, foto’s, video’s op te slaan op je laptop. Bepaal voor jezelf hoeveel opslagruimte je nodig hebt of nodig zal hebben. Sla je veel op in de cloud? Bijvoorbeeld via services zoals DropBox, OneDrive en Google Drive? Dan heb je met 128 of 256 GB waarschijnlijk genoeg.

Waar je beter niet op bespaart is het RAM of werkgeheugen (of intern geheugen). Een laptop met voldoende RAM geheugen kan perfect tegelijkertijd zware programma’s zoals Photoshop en Illustrator opstarten. Multitasken en gamen? Ook dan is voldoende werkgeheugen belangrijk.

Let op de aansluitingen op je ultrabook. Vooral wanneer je je laptop wil aansluiten op een extern toetsenbord en monitor. Ultrabooks hebben geen Ethernet-poort en verbind je dus draadloos met het internet. Ze hebben net zoals de 2 in 1 laptops ook vaak geen dvd-speler.

Blogs over ultabooks